Aangekomen in Nicaragua!
Door: Josephine!
Blijf op de hoogte en volg Josephine
14 Februari 2006 | Nicaragua, Granada
Gisteren aangekomen in granada, een prachtig koloniaal stadje in Nicaragua, ik kom nu heel dichtbij mijn bestemming. Gisteren uit Monteverde vertrokken, waar de nevelwouden zijn en de temperatuur een stuk lager ligt dan de rest van Costa Rica, rond de 15 graden in de avond tot 25 graden overdag. Martine, je had gelijk, de nevelwouden moet je niet missen! In Monteverde kan je met hangbruggen over de toppen van de bomen lopen, echt bijzonder. Alleen bij ons was het kurkdroog, geen nevel te bekennen.Voor Monteverde hebben we de beroemde vulkaan Arenal bezocht (bij ons helder weer, weinig lava). Een route volgens mij die elke toerist doet. We hebben daar heel wat meegemaakt. We zijn daar flink afgezet door een jongen die ons een excursie zeer duur had aangeboden en ons wilde laten baden in gratis warmwaterbaden die ook nog eens niet zonder risico zouden zijn, hoorden we achteraf.Stom natuurlijk dat we erin waren getrapt. Toen we erachter kwamen, zijn we hem gaan zoeken, maar hij was natuurlijk nergens te bekennen. Bij het rondvragen in het dorp, bleek hij een bekende oplichter te zijn en bracht een voorbijganger ons naar het politiebureau. De politie nam ons mee in hun auto om het dorp te doorzoeken. Uiteindelijk hebben we hem gevonden en (bijna) al ons geld teruggekregen. Vanuit daar zijn we per boot en bus naar Monteverde gereisd. in Monte verde kan je direct richting Nicaragua reizen. Nou ja, direct. Eerst twee uur over een hobbelige weg in een zeer oude krakende bus volgestouwd met mensen naar een punt waar we uit de bus moesten in the middle of nowhere. Daar kwam de bus naar Nicaragua langs.
Granada is echt leuk! Het is een stadje met allemaal gekleurde huisjes en een heel mooi hoofdplein waar oude mensjes op banken zitten en jongeren fruitshakes drinken bij barretjes op het plein. Wel merk je de armoede als je een paar straten verder van het plein afloopt.Wel confronterend, Kinderen die schoenenpoetsen en kauwgum verkopen, en zeer magere paarden die hele grote karren voorttrekken. Ook toen we wat aten op het hoofdplein vroegen twee kinderen om geld voor eten. We hebben ze toen een maaltijd gegeven en wat met ze gepraat. Giechelend vertelden ze dat ze beiden uit grote gezinnen kwamen, werkten, maar ook naar school gaan.
Ik ga proberen om donderdag in Leon wat foto's op mijn site te zetten.
Groetjes, Josephine
15 Februari 2006 - 01:58
Ben Suitela:
Hallo Josephine,
Ik vind het leuk om je verslagjes te lezen. Jij maakt nog eens wat mee zeg! Keep in touch !!!
Groetjes Ben -
15 Februari 2006 - 07:08
Daan:
Geniet van je avonturen! -
15 Februari 2006 - 12:33
Ingrid Burger:
Hoi Josephine,
ik volg je verslag met belangstelling, ga zo door en pas goed op jezelf liefs Ingrid -
15 Februari 2006 - 12:47
Irma:
hee fientje, dat zijn weer goede story's. via bruggen over boomtoppen lopen, wow. kus irma -
15 Februari 2006 - 16:06
Didi:
Josephine, leuk om te lezen dat je t zo naar je zin hebt. bij mij gaat alles eigenlijk t zelfde, geen rare dingen meegemaakt en ik heb je liefje maar 1 x in de kroeg gezien, dus dat gaat volgens mij wel goed. ik mail je snel.
gr, Didi -
15 Februari 2006 - 19:29
Hermine:
Ik geniet mee met je avonturen ! Veel plezier! -
16 Februari 2006 - 09:26
Arieta:
Leuk om zo mee te kunnen lezen wat je allemaal meemaakt.Klinkt geweldig allemaal! -
16 Februari 2006 - 23:41
Mark:
Dat is wat je noemt een interessante en spannende vakantie. Ga zo door en have fun! -
17 Februari 2006 - 10:57
Jasmijn:
Hoi lieve Joos, ik mis je! Ik stuur je ook nog prive mail, dat praat makkelijker. Heel veel plezier weer! Kus -
17 Februari 2006 - 19:40
Marianne:
Hoi Josephine
Het lijkt in de Abeel of je nog maar net weg bent.
Toch alweer een paar weken
Ik lees je verhalen met veel plezier! -
18 Februari 2006 - 12:05
Tiek:
Hey Joost, ;-) haha...
Hier een kort berichtje van Tika (je weet wel, van de Vlier) Ik kijk af en toe op je site en dacht ik laat even weten dat ik mee lees en leef, t is echt leuk om je verhalen te lezen.. het klinkt allemaal erg bijzonder, maakt me wel een beetje jaloers hoor ;-) Maar goed ik vermaak me hier ook goed hoor ;-) Ik ben benieuwd naar je foto's.. Ik kom zeker terug. Veel plezier......
Groetjes Tika -
18 Februari 2006 - 12:05